Σκεφτείτε ξανά αν πιστεύετε ότι μόνο οι όμορφες εικόνες είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να αυξήσει τη συμμετοχή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ισχυρές λεζάντες αναρτήσεων είναι ένα ισχυρό όπλο που μπορεί να αποφασίσει την επιτυχία μιας ανάρτησης, αλλά συχνά υποτιμάται. Μια ανάρτηση μπορεί να πάει πολύ μακριά όταν περιλαμβάνει μια υπέροχη φωτογραφία, ωστόσο, ας μην ξεχνάμε τη σημασία ενός υψηλής ποιότητας κειμένου.

Τι είναι στην πραγματικότητα το copywriting; Έχει πολλούς ορισμούς, αλλά όποιον κι αν θεωρείτε δεν πρέπει να συγχέεται με τη συγγραφή περιεχομένου. Κάθε αντίγραφο είναι περιεχόμενο, ωστόσο δεν είναι κάθε περιεχόμενο αντίγραφο. Τα κείμενα είναι συνήθως προσανατολισμένα στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, ενώ κάθε άλλο περιεχόμενο αναφέρεται στην επικοινωνία, τις εκδόσεις και ενδεχομένως την τέχνη. Η συγγραφή κειμένου είναι ένα κείμενο που ζητά μια συγκεκριμένη ενέργεια από τους χρήστες, όπως σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, σε μια διαφήμιση ή ακόμη και στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δεν έχει σημασία τι είδους επιχείρηση έχετε. Μπορείτε να ανταγωνίζεστε σε κάθε κλάδο και πτυχή του (βιομηχανία τροφίμων, γυμναστήριο, μόδα, υπηρεσίες, κ.λπ.) και ένα δυνατό κείμενο θα είναι πάντα φίλος σας. Κανένας καλός ιστότοπος ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί ή να εξελιχθεί χωρίς έναν κειμενογράφο στο παρασκήνιο. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε 4 λόγους για τους οποίους έχετε ανάγκη από αξιόλογα κείμενα.

Ο σχεδιασμός σας πάει χαμένος χωρίς το κατάλληλο κείμενο

Φανταστείτε να έχετε έναν ιστότοπο (ή μια σελίδα στο Facebook για παράδειγμα) που να φαίνεται καταπληκτικός, να είναι μοντέρνος και να πιστεύετε ότι ο κόσμος θα τον απολαύσει. Τώρα φανταστείτε ένα άθλιο περιεχόμενο πάνω από τον όμορφο σχεδιασμό σας. Δεν δουλεύει, έτσι δεν είναι; Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυση χρημάτων, χρόνου και προσπάθειάς σας για τη δημιουργία του καλύτερου οπτικού σχεδιασμού καθίσταται άνευ σημασίας σε μια στιγμή. Ακόμη και με τον καλύτερο σχεδιασμό ιστότοπου σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα κακό αντίγραφο θα σας καθυστερήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Τα καλά κείμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πωλούν πραγματικά

Ένα κακό κείμενο είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμο όταν το βλέπετε. Συνήθως μπερδεύει το κοινό. Όταν ένας πελάτης δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει ο ιστότοπος και τι πουλάει, έχετε πρόβλημα. Επομένως, ένα κακογραμμένο κείμενο θα σας κοστίσει επισκέψεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και online πωλήσεις στον ιστότοπό σας. Χρησιμεύει μόνο για να γεμίσει τον κενό χώρο στον ιστότοπό σας. Το υψηλής ποιότητας κείμενο, από την άλλη πλευρά, είναι ελκυστικό, ελκυστικό και σαφές. Όπως ένας μεγάλος πωλητής, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγοράσουν από εσάς, να συνεργαστούν μαζί σας.

Κακό κείμενο σημαίνει κακή μάρκα

Η συγγραφή έξυπνων και αποτελεσματικών κειμένων μπορεί να είναι πρόκληση. Η αμέλεια στη συγγραφή κειμένων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες προσβολές για τους δυνητικούς πελάτες σας. Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ανέφερε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Adidas προς τους πελάτες που έτρεχαν στον αγώνα.

Χρησιμεύει ως μια τέλεια απεικόνιση του γιατί η διακριτικότητα είναι τόσο σημαντική στον τομέα της συγγραφής. Είναι προφανές ότι ο συντάκτης δεν συνέδεσε το μήνυμα με την πραγματικότητα των γεγονότων. Είναι ενδιαφέρον ότι επρόκειτο για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, όπου μια τρομοκρατική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα και τραυμάτισε πολλά άλλα. Η εταιρεία ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την προσβολή των συναισθημάτων των πελατών της, αλλά η ζημία είχε ήδη προκληθεί. Φανταστείτε τον αντίκτυπο ενός τέτοιου κακού κειμένου σε μια πολύ μικρότερη επιχείρηση. Δεν θα είναι φρικτό, θα είναι μοιραίο.

Τα κείμενά σας αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα της μάρκας σας

Τα χρώματα, τα σχήματα, οι γραμματοσειρές και ο σχεδιασμός εν γένει είναι σημαντικά, αλλά δεν έχουν σημασία όταν πρόκειται για τη συγγραφή κειμένων. Αυτό που τραβάει το μάτι είναι ένα αγκίστρι στο κείμενο που θα μείνει στον πελάτη. Θα πρέπει να είναι κάτι σχετικό, κάτι πραγματικό, ακριβές, κάτι αστείο και διασκεδαστικό ακόμη. Αν το κείμενο μείνει στο κοινό, δημιουργεί αμέσως μια εικόνα στο μυαλό του που συνδέεται υποσυνείδητα με το όνομα της μάρκας.

Με μια καλά μελετημένη τεχνική ένα κείμενο μπορεί να γίνει το μυστικό σας όπλο στο μάρκετινγκ. Αν το κείμενο είναι σαφές, έξυπνο και πιασάρικο, το CTA και οι πωλήσεις σας θα ευδοκιμήσουν. Εν κατακλείδι, όπως ο σχεδιασμός του λογότυπου και το λοιπό γραφικό υλικό συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εικόνας της μάρκας σας, έτσι και το κείμενό σας συμβάλλει.

Θα πρέπει να βασίζεστε σε κείμενα υψηλής ποιότητας για την προώθηση της ηλεκτρονικής επιχείρησής σας και να αποφεύγετε τα μέτρια κείμενα που μπορούν να βλάψουν την εικόνα σας, να απομακρύνουν πιθανούς πελάτες και να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό σας. Η επένδυση σε έναν καλό κειμενογράφο θα συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής εικόνας της επωνυμίας σας και θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια για τον καταιγισμό ιδεών για την επιχείρησή σας.

Το artworkit.gr έχει εξατομικευμένη προσέγγιση σε κάθε έργο και κατανοεί τη σημασία μιας ισχυρής και τακτικής παρουσίας στις πλατφόρμες SM (social media). Η διαδικασία δημιουργίας μιας μάρκας συνίσταται στην εκπόνηση ενός διακριτού ιστότοπου και σχεδιασμού λογότυπου, αλλά και στην εξέταση και χρήση στρατηγικών μάρκετινγκ. Η ομάδα μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να περάσετε από τα διάφορα στάδια της δημιουργίας της ταυτότητάς σας και να βρείτε τη θέση σας στον κόσμο του μάρκετινγκ.

Είμαστε δίπλα σας!

    Παραγγελία κατασκευή ιστοσελίδας

    Σας ευχαριστούμε για την παραγγελία σας! Για να προσδιορίσετε τις λεπτομέρειες, συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες.