Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να αναπτύξετε ή να δημιουργήσετε μια ενωμένη κοινότητα γύρω από την τοπική επιχείρησή σας; Συνήθως οι μικρές επιχειρήσεις επενδύουν ελάχιστα στη διαφήμιση και την προώθηση. Είτε λόγω άγνοιας είτε επειδή πιστεύουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ξοδέψουν χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για αυτού του είδους τη στρατηγική, οι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων βρίσκονται μερικές φορές σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους (τεράστιες αλυσίδες και μάρκες σούπερ μάρκετ, αθλητικές ή αλυσίδες μόδας) που τα καταφέρνουν.

Είναι στην πραγματικότητα μύθος ότι χρειάζεται μεγάλη επένδυση στην ψηφιακή διαφήμιση. Έτσι, αν είστε ανοιχτόμυαλοι στο να δοκιμάσετε νέες στρατηγικές και να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η απάντηση.

Πρόσφατα, οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στα τηλέφωνά τους και σε άλλες ψηφιακές συσκευές από ποτέ. Για το λόγο αυτό, η επένδυση χρημάτων και χρόνου στο μάρκετινγκ SM (social media) είναι η σωστή κίνηση για να ανεβάσετε την τοπική επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.

Γιατί όμως τα SM είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

Το όνομα της μάρκας σας γίνεται προσιτό και αναγνωρίσιμο από το κοινό.

Ξεφυλλίζοντας το Facebook και το Instagram μπορείτε να βρείτε ανθρώπους να μοιράζονται τις καθημερινές τους εμπειρίες με ετικέτες, αναφέροντας και συνιστώντας διάφορα μέρη (όπως πάρκα, εστιατόρια, καταστήματα, μουσεία κ.λπ.) και μάρκες. Γιατί, λοιπόν, χάνετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα νέο, ακόμη ευρύτερο και πιο περίεργο κοινό;

Οι χρήστες του SM θα αρχίσουν να μιλούν περισσότερο για τη μάρκα σας όταν αρχίσετε να εμφανίζεστε στο feed τους. Τα τέρατα του Διαδικτύου όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το TikTok και το YouTube έρχονται πριν από τις παραδοσιακές πηγές μέσων ενημέρωσης όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και η εφημερίδα όσον αφορά τη διάδοση πληροφοριών με γρήγορο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Φανταστείτε το αποτέλεσμα της παρουσίας στις πλατφόρμες SM και της εμφάνισης σε likes, hashtags και stories.

Προσωπική σύνδεση με τους πελάτες σας

Τα Social Media δεν είναι χρήσιμα μόνο για την απόκτηση νέων πελατών, αλλά και για τη διατήρηση των παλαιών, ή ας πούμε – των πρώτων, αξιόπιστων πελατών σας.

Η διατήρηση της επαφής και η λήψη ανατροφοδότησης από τους πελάτες σας είναι απαραίτητη όταν πρόκειται να τους εμπλέξετε στη διαδικασία ανάπτυξης ιδεών για το εμπορικό σήμα σας.

Αυτό το αίσθημα συμμετοχής κεντρίζει το ενδιαφέρον τους και κάθε χαρούμενος ή λίγο γκρινιάρης πελάτης γίνεται μια ευκαιρία να δείξετε στον πελάτη σας τις ικανότητές σας στην εξυπηρέτηση.

Με αυτόν τον τρόπο, αργά και σταθερά η μάρκα σας χτίζει μια σχέση ανάμεσα σε εσάς και τους πελάτες σας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια μακροχρόνια σχέση, αν ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά, φυσικά.

Είναι πολύ πιο εύκολο να προωθήσετε

Ας φανταστούμε ότι έχετε ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία που θέλετε να προσφέρετε το συντομότερο δυνατό. Το Facebook και το Instagram έρχονται να σας σώσουν! Η προβολή του νέου σας προϊόντος ή υπηρεσίας στα SM σας επιτρέπει να είστε καινοτόμοι και πρωτότυποι δημιουργώντας το σχεδιασμό της διαφήμισης. Είναι πολύ συχνή η προώθηση στηριζόμενοι σε influencers.

Επικοινωνώντας με τους influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να τους ενθαρρύνετε να διαδώσουν το υλικό σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στους ιστότοπους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να οργανώσετε μια καμπάνια δώρων σε συνδυασμό με τους influencers.

Παρόλο που η συνεργασία με τους influencers που ταιριάζουν στην εταιρεία σας μπορεί να είναι μια γρήγορη και απλή προσέγγιση για να προσεγγίσετε ένα τεράστιο κοινό, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αποξενώσετε το κοινό σας.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε κάθε τύπο Social Media

Ο πειρασμός να δημοσιεύσετε σε όσους ιστότοπους θέλετε μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά αυτό θα μπορούσε να βλάψει το σχέδιο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Είναι λιγότερο σημαντικό να δώσετε έμφαση στο Instagram αν, για παράδειγμα, προσπαθείτε να προσεγγίσετε άτομα άνω των 50 ετών. Θα διαπιστώσετε ότι η πλειονότητα του κοινού σας βρίσκεται στο Facebook.

Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε πώς να χρησιμοποιήσετε κάθε πλατφόρμα πιο αποτελεσματικά με βάση τους σκοπούς για τους οποίους σχεδιάστηκε και τους τύπους υλικού που ταιριάζουν εκεί:

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι, αν οι χρήστες σας είναι κυρίως στο Facebook, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το YouTube, αλλά και πάλι, αυτό εξαρτάται από τη δική σας μοναδική στρατηγική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ζωτικής σημασίας να σκεφτείτε τους απώτερους στόχους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αισθάνεστε ακόμα αβέβαιοι για τους στόχους της μάρκας σας;

Ως τοπική επιχείρηση, το να ξεκινήσετε το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη σωστή στρατηγική είναι ο ταχύτερος δρόμος προς την επιτυχία. Και παρόλο που φαίνεται αρκετά εύκολο να ξεκινήσετε να φτιάχνετε μόνοι σας προφίλ και σελίδες, η διαχείρισή τους είναι μια εντελώς άλλη πλευρά της ιστορίας που πρέπει να εξεταστεί.

Το artworkit.gr στοχεύει στη δημιουργία μιας στρατηγικής μάρκετινγκ που λειτουργεί για εσάς και τις ατομικές σας ανάγκες και στόχους. Επιπλέον, το να σκέφτεστε καλό περιεχόμενο για να δημοσιεύετε κάθε εβδομάδα και να είστε συνεπείς είναι εξαντλητικό και μερικές φορές βαρετό, γι’ αυτό είμαστε εδώ για να αναλάβουμε αυτό το βάρος για εσάς.

Θέλετε να είστε επιτυχημένοι; Είμαστε δίπλα σας!

    Παραγγελία κατασκευή ιστοσελίδας

    Σας ευχαριστούμε για την παραγγελία σας! Για να προσδιορίσετε τις λεπτομέρειες, συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες.