Το 2022 κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες και έχει ήδη καταφέρει να παραβιάσει τουλάχιστον μερικούς χρυσούς κανόνες στον τομέα της γραφιστικής. Πέρα από την πλάκα – φέτος φέρνει πολλές νέες τάσεις στον κόσμο του σχεδιασμού που ανεβάζουν τους τόνους και αλλάζουν εντελώς το ψηφιακό παιχνίδι.

Το δημιουργικό μας τμήμα έχει παρακολουθήσει το έργο επαγγελματιών σχεδιαστών και γραφείων σε όλο τον κόσμο για να συνθέσει τις καλύτερες νέες τάσεις στον γραφιστικό σχεδιασμό. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τις 5 κορυφαίες τάσεις για το 2022 που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!

Καραμελένια χρώματα

Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ψηφιακό περιεχόμενο από όλες τις κατευθύνσεις, καθιστώντας το δημιουργικό έργο των σχεδιαστών μια τεράστια δοκιμασία. Η δημιουργία έργων τέχνης, ιστότοπων και εφαρμογών που θα ξεχωρίζουν από το πλήθος γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Γι’ αυτό θέλουμε να κρατήσουμε την προσοχή του χρήστη για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα, δημιουργώντας κάτι διαφορετικό και μοναδικό από μόνο του. Και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διασφαλίσουμε ότι ο σχεδιασμός μας θα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους; Ενεργητικοί χρωματικοί συνδυασμοί!

Σωστά. Οι σχεδιαστές και οι ψηφιακοί καλλιτέχνες που γνωρίζουν τη θεωρία των χρωμάτων θα επιβεβαιώσουν τη σημασία των θεαματικών, αξιομνημόνευτων χρωμάτων.

Το έτος 2022 σημειώνεται στο ζώδιο των καραμελών, που είναι ήδη τα αγαπημένα μας χρώματα. Μην μας παρεξηγήσετε – τα παστέλ χρώματα εξακολουθούν να έχουν τη γοητεία τους, αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε μια τολμηρή δήλωση, τότε τα χρώματα καραμέλας είναι ο τρόπος να πάτε.

Art Deco - η prestige στον γραφιστικό σχεδιασμό

Ανάμεσα στα φωτεινά χρώματα, την παραμορφωμένη αισθητική και τα φανταχτερά σχέδια, μια νέα τάση διαθέτει καθαρές γραμμές, καθαρή γεωμετρία και κομψά, κλασσικά χρώματα.

Καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάμε; Το Art Deco επιστρέφει από το παρελθόν με νέες δυνάμεις και φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο του design! Αυτό το στυλ θυμίζει υψηλή τάξη, επειδή προέρχεται από την εποχή της μηχανής, εξορθολογίζοντας την κομψή γεωμετρία.

Το στυλ αυτό εμφανίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα ως άμεση απάντηση στην Art Nouveau. Η φιλοσοφία της είναι καινοτόμα, συνδεδεμένη με τον μοντερνισμό και την προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος. Με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοιες φιλοσοφίες βρίσκουν το δρόμο τους πίσω στην τέχνη και το γραφιστικό σχεδιασμό.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αναγνωρίσετε αυτό το όμορφο στυλ είναι να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη συμμετρία που μετατρέπει τα γεωμετρικά σχήματα σε έντονα περιγράμματα. Το πιο εύκολο παράδειγμα Art Deco είναι η αισθητική του Great Gatsby – ειδικά για τους λάτρεις της δεκαετίας του 1920!

3D χαρακτήρες

Οι τρισδιάστατοι χαρακτήρες εισβάλλουν στον ψηφιακό χώρο σαν ένας πραγματικός στρατός, διασχίζοντας εφαρμογές, ιστότοπους, φωτογραφίες και κινούμενα σχέδια. Αυτοί οι χαρακτήρες προσαρμόζονται στον 2D σχεδιασμό, μαζί με τα τόσο μοντέρνα χρώματα καραμέλας και όλα όσα έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα.

Ολογραφικό σχέδιο

Οι εμβληματικές ατάκες της πριγκίπισσας Λέια από το STAR WARS – “Βοήθησέ με, Όμπι-Γουάν Κενόμπι, είσαι η μόνη μου ελπίδα” – κατάφεραν να τον πλησιάσουν με τη βοήθεια ενός ολογράμματος.

Αυτή η διάθλαση του φωτός είναι πολύ ελκυστική και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τάσεων στον γραφιστικό σχεδιασμό για το 2022. Πρόσφατα, όλοι μπορούμε να βρούμε την ολογραφική τάση σε διάφορα είδη γραφικής ύλης, προϊόντα και σχεδιασμό μόδας, καθώς και στον ψηφιακό κόσμο.

Βρίσκουμε την ολογραφία εξαιρετικά ελκυστική, οπότε δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός ότι κατάφερε να κατακτήσει τον γραφιστικό σχεδιασμό. Για να μην αναφέρουμε όλες τις εφαρμογές που μπορούν να εφευρεθούν.


Οι τάσεις του γραφιστικού σχεδιασμού για το 2022 ανταποκρίνονται στην προσπάθειά μας να βρούμε νόημα και ευχαρίστηση στην εργασία μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αναμορφώνοντας τον κόσμο μέσα από το δημιουργικό, καλλιτεχνικό μας πρίσμα.

Οι σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη σηκώσει τα μανίκια τους και αρχίζουν να δημιουργούν νέα, μαγευτικά σχέδια σε ζωηρά χρώματα που προκαλούν ομορφιά και αισθητική. Σίγουρα ανυπομονούμε για τους επόμενους μήνες, γιατί δεν έχουμε ιδέα τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο ψηφιακός κόσμος!

Ποιες είναι οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις σας για τις τάσεις του γραφιστικού σχεδιασμού το 2022; Έχετε καταφέρει να επιλέξετε μια αγαπημένη τάση;

Γνωρίζουμε τις τάσεις! Ρωτήστε μας:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Παραγγελία κατασκευή ιστοσελίδας

    Σας ευχαριστούμε για την παραγγελία σας! Για να προσδιορίσετε τις λεπτομέρειες, συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες.